Zupa, którą lubię robić na obiad po różnych obżarstwach
(świątecznych i nie tylko). Lekki i pożywny, a naleśniki, które do niej
przygotowuję mogą być obiadem na drugi dzień (o ile przetrwają).
Potrzebujesz:
Zupa
- 1 brokuł
- 2 marczewki
- 2 ząbki czosnku
- 1 korzeń marchewki
- 2 ziemniaki
- bulion
- słodka papryka w proszku
- sól i pieprz
Wszystkie warzywa obrać i pokroić na drobne kawałki. Zalać bulionem (tak aby płyn lekko przykrył zawartość garnka) i gotować,
aż wszystko będzie miękkie. Gdy zupa ostygnie, zmiksować blenderem
na gładką masę. Doprawić solą i pieprzem oraz słodką papryką.
Makaron naleśnikowy
Tak naprawdę nie jest to nic innego jak tradycyjne naleśniki
pokrojone w paseczki. Przepis na tradycyjne ciasto naleśnikowe już niedługo :)
Zupę można podawać również z grzankami albo groszkiem
ptysiowym.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz