Leniwe niedzielne śniadanie, słońce za oknem i tak
rozpoczęty dzień musi być udany;) Weekendowe śniadania są okazją do kolejnych
eksperymentów i nowości. Od jakiegoś czasu miałam ochotę na syrop klonowy i wreszcie
dziś jest. W towarzystwie amerykańskich naleśników. Delikatne i puszyste mmmm…pycha.
Druga wersja podana z cukrem pudrem. Obie zniknęły zdecydowanie za szybko. W
najbliższym czasie na pewno powtórka :)
Potrzebujesz:
- 1 ½ szklanki maślanki
- 1/3 szklanki oliwy
- 1 ½ szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/3 szklanki cukru pudru
- 1 jajko
- Szczypta soli
Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Na rozgrzanej
patelni smażyć z obu stron do uzyskania złocistego koloru. Podawać można z
syropem klonowym, cukrem pudrem, masłem, owocami, czekoladą.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz