niedziela, 14 kwietnia 2013

Pancakes z syropem klonowym







Leniwe niedzielne śniadanie, słońce za oknem i tak rozpoczęty dzień musi być udany;) Weekendowe śniadania są okazją do kolejnych eksperymentów i nowości. Od jakiegoś czasu miałam ochotę na syrop klonowy i wreszcie dziś jest. W towarzystwie amerykańskich naleśników. Delikatne i puszyste mmmm…pycha. Druga wersja podana z cukrem pudrem. Obie zniknęły zdecydowanie za szybko. W najbliższym czasie na pewno powtórka :)




Potrzebujesz:

  • 1 ½ szklanki maślanki
  • 1/3 szklanki oliwy
  • 1 ½ szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/3 szklanki cukru pudru
  • 1 jajko
  • Szczypta soli  




Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Na rozgrzanej patelni smażyć z obu stron do uzyskania złocistego koloru. Podawać można z syropem klonowym, cukrem pudrem, masłem, owocami, czekoladą.
Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz