Potrzebujesz:
- 300g żeberek
- 2 łyżki miodu
- 3 łyżki musztardy
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka oleju
Żeberka pokroić na mniejsze kawałki i umyć. W oddzielnym
naczyniu wymieszać miód, musztardę i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.
Natrzeć mieszanką mięso i zostawić w lodówce na min. 2 godziny. Po opływie tego
czasu nasmarować naczynie żaroodporne olejem i ułożyć w nim żeberka. Piec w
piekarniku nagrzanym do 200oC. Przez pierwsze 20 minut pod
przykryciem (można przykryć folią aluminiową), a następnie przez 30 minut odkryte.
Podawać z frytkami.
Smacznego!
Bardzo dobre. Polecam. Ten blog ma potencjał. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńSebaZepp
Bardzo smaczne. Przepis dobrze wytłumaczzony, zdjęcia na plus. Blog godny polecenia.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam, Janusz