niedziela, 3 lutego 2013

Pieczone żeberka w musztardzie i miodzie






Potrzebujesz:

  • 300g żeberek
  • 2 łyżki miodu
  • 3 łyżki musztardy
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oleju




Żeberka pokroić na mniejsze kawałki i umyć. W oddzielnym naczyniu wymieszać miód, musztardę i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Natrzeć mieszanką mięso i zostawić w lodówce na min. 2 godziny. Po opływie tego czasu nasmarować naczynie żaroodporne olejem i ułożyć w nim żeberka. Piec w piekarniku nagrzanym do 200oC. Przez pierwsze 20 minut pod przykryciem (można przykryć folią aluminiową), a następnie przez 30 minut odkryte. Podawać z frytkami.

Smacznego!




2 komentarze:

  1. Bardzo dobre. Polecam. Ten blog ma potencjał. Pozdrawiam
    SebaZepp

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo smaczne. Przepis dobrze wytłumaczzony, zdjęcia na plus. Blog godny polecenia.
    Pozdrawiam, Janusz

    OdpowiedzUsuń